För elva dagar sedan öppnades åter stora porten till Carolina Rediviva. I Uppsala har få kunnat undgå detta. Upsala Nya Tidning prydde sin framsida med en bild från kaféet, och händelsen har valsat omkring i sociala medier. De nyrenoverade rummen gör sig också perfekt i bild. Starka färger, härliga kontraster. Över huvud taget är det ett lyckat arbete som nu slutförts.

Första dagen gick 1900 personer genom larmbågarna in till bibliotekets inre. Ännu fler kan ha stuckit in näsan i förhallen och tagit en första titt på de pistage-gröna väggarna. Populariteten har fortsatt. A-salen är normalt fullbelagd efter 10-tiden och den nya kafédelens bord är nästan alltid besatta.  Det är inte bara besöksantalet som stigit kraftigt. Tiden som man stannar på Carolina har uppenbart ökat. Nu finns det gott om bekvämlighetsinträttningar, och nu finns mikrovågsugnar, kaffe- och varuautomater. Ännu bättre blir det när kaféet öppnar, vilket vi hoppas sker efter sommaren.

Ett sätt att mäta Carolina Redivivas återkomst som studiemiljö är utifrån beläggningen i cykelställen. Numera är dessa synnerligen välfyllda.

Men flyttjobbet är inte klart. C- och D-salen skall ställas i ordning. Det finns ett och annat att städa bort…